Discovery Etusivu In English
Think, Print & Save Big

Teollinen 3D-tulostus

Tammikuusta 2018 lähtien Desigence on tarjonnut asiakkaille lisäävän valmistuksen palveluita. Käytössämme on uusinta teollisen 3D-tulostamisen teknologiaa (FFF: Fused Filament Fabrication). Menetelmä soveltuu polymeerien ja metallien tulostamiseen.

Tutkimuksemme mukaan suomalaiset yritykset ovat jo kokeneita pikamallien ja 3D-tulosteiden käyttäjiä. Myös Desigence on hyödyntänyt eri menetelmiä yli 20-vuoden ajan. Tulostamisen teknologiat, materiaalit ja tarkkuus kehittyvät, mutta tulostimien kammiokoot ovat pieniä.

DIY- ja markettitulostimien tulostamisen kapasiteetti on arviolta 15-30 g tunnissa. Pientenkin kappaleiden valmistamiseen kuluu paljon aikaa. Desigencen uusi 3D-tulostin vastaa asiakkaiden tarpeeseen saada tulostettua isot kappaleet, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Teollinen 3D-tulostus perustuu filamentin tulostamiseen. Tulostusalue on 1 m x 1 m x 0,7 m. Menetelmällä voi tulostaa polymeeri- ja metallifilamenttejä. Kaikki kestomuovit, joiden sulamispiste on alle 290 astetta soveltuvat tulostamiseen. Eri materiaaleilla on toki erilainen tulostettavuus ja kutistumat. Filamenttiteknologia kehittyy valtavaa vauhtia ja laadukkaiden materiaalitoimittajien kemistit tuottavat jatkuvasti uusia innovaatioita 3D-tulostamiseen.

Työstökoneissa käytetyt lineaarijohteet parantavat tarkkuutta ja servomoottorit nopeuttavat tulostamista. Kaksi extruuderia mahdollistavat kahden materiaalin käytön samassa kappaleessa. Lisäksi erilaiset insertit ovat mahdollisia. Laitteen tarkka kalibrointi luo laadun perustan teollisille 3D-tulosteille. Filamentin tulostamisen kapasiteetti on tällä hetkellä maksimissaan 0,32 kg tunnissa. Kapasiteetti on mahdollista nelinkertaistaa nykyisestä. Tulostettavan kerroksen paksuus voi olla minimissään 50 mikronia.

Desigencen uusi teollinen 3D-tulostin mahdollistaa.

Large dimensions

Isot teolliset 3D-tulostetut kappaleet

0-sarjan tuotteiden valmistus

Low volume device's 0-series components

0-sarjan tuotteiden valmistus

Kiinnikkeet ja jigit

Fixtures, Jigs

Kiinnikkeet ja jigit

Viimeistellyt ulkonäkömallit

Viimeisteltyjen prototyyppien valmistusta

Isot 3D-tulosteet konkretisoivat suunnitelmat tiimille!

Suuttimen koon vaikutus tulosteeseen

Pieni suutin
Tarkempi
Hitaampi
Heikompi
Kalliimpi
Karkeampi
Nopeampi
Vahvempi
Paljon edullisempi
Suuri suutin

Tarjous ja sopimus

Asiakkaan uniikin 3D-tulostustarpeen ratkaisu sisältää mm: 3D-mallien analysointi, keskustelu käyttötarkoituksesta ja inserttien tarpeesta, materiaali-, toimitus- ja kierrätyssuunnitelma sekä tarjous. Tarjous sisältää aina myös NDA-sopimuksen.

Tuotanto

3D-CAD mallien (stl) valmistelu tuotantoa varten. Tuotannon laaduntarkkailu mm. kappaleiden mittatarkkuus, kutistumat ja toleranssit. Jälkikäsittely tarvittaessa sopimuksen mukaan mm. maalaus.

Toimitus

Valmistettujen tuotteiden pakkaus. Tieto toimituksesta asiakkaalle. Aftersales-palvelut ja tuki.

Teollisen 3D-tulostamisen materiaalit

Tulostusteknologiamme kykenee tulostamaan mitä tahansa FFF-tulostukseen tarkoitettua materiaalia, minkä sulamispiste on alle 290°C. Esimerkkejä materiaaleista:

PLA

PLA

ABS

ABS

PC-ABS

PC-ABS

PA

PA

NinjaFlex

Ninja Flex

HIPS

HIPS

Materiaalien kierrätys

Teollinen 3D-tulostus perustuu polymeeri- ja metallifilamenttien käyttöön. Materiaalit ovat kierrätettävissä ja osa materiaaleista on biohajoavia. Kierrätys sovitaan tilauksen yhteydessä. Asiakas voi palauttaa veloituksetta kaikki tulosteet, mitä Desigence on asiakkaalleen tulostanut. Materiaali toimitetaan Desigencen Kalastajankadun tai Lemuntien toimipisteeseen.

Ota yhteyttä!